Курабии за начинаещи

Mima GeorgievaMima Georgieva
Новак
1411610
Курабии за начинаещи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Записвайте рецептата и се захващайте с курабийките за начинаещи"

Необходими Продукти

  • яйца - 6
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 4
  • мас - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чупят се и се разбъркват яйцата заедно със захарта и ванилиите.

Към тях се добавят киселото мляко и содите.

По това време се разтапя в микровълнова фурна маста и се изсипва към вече направената смес.

Цялата смес се разбърква и се слага брашно поетапно. Първоначално бъркаме с лъжица, а когато сместа се сгъсти, започва да се бърка с ръка.

Слага се толкова брашно, колкото тестото да е много меко (трябва да прилича на маслено тесто).

При мен количеството брашно, което пое, беше 1.5 кг.

След това го разделяме на няколко части готовото тесто и започваме да го точим с малко брашно, колкото да не залепя (дебелината на тестото трябва да е около 0.5 см).

Накрая правим курабийки с фигурки. Ако желаете, може отгоре да намажете тестото с жълтък и да го поръсите със захар.

Печем лесните курабии на предварително загрята фурна (160 градуса) за около 4 минути, докато се надуят и променят цвета си курабиите за начинаещи.

П.П.: При всяко ново слагане на тесто тавата се маже с олио, за да не залепне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: