Начин на приготвяне
Сваряваме картофи на пара (обелени и нарязани на ситно) и отмерваме 3 чаени чаши сварени кубченца.
Сипваме ги в дълбока купа и ги намачкваме на пюре.
Прибавяме към тях и останалите продукти: измити и нарязани на ситно – манголд, пресен лук и копър, рендосани на ситно ренде – морков и пресен корен джинджифил.
Овкусяваме с подправките – хималайска сол, куркума, кимион, черен пипер и шарлан.
Сгъстяваме сместа с фино царевично брашно. Разбъркваме равномерно и оформяме малки кюфтенца.
От сместа се получават 15-16 бр. картофени кюфтета.
Овалваме ги от всички страни в едър царевичен грис, за да ги панираме.
В загрят тиган с малко шарлан приготвяме кюфтенцата до златист цвят от двете страни.
Веган картофени кюфтенца с манголд и джинджифил с златна хрупкава коричка и чуден аромат!
Чудно Вкусно!