Хляб от лимец Традиция

05/05/2020
"Хляб от лимец, който ухае на традиция "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагате брашното, сол на вкус, семена, яйцата, зехтина, балсамовия оцет и киселото мляко, в което сте разбъркали содата.

Разбъркайте с лъжица.

За да оформите хлебното тесто поръсете бяло брашно.

Пече пълнозърнестия хляб на 180°C 30-40 мин.

Пробвайте с клечка или нож.

Ако нищо не се полепи значи мекият хляб от лимец е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар