Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Хляб от лимец Традиция

Хляб от лимец Традиция

Хляб от лимец Традиция
Снимка: Дафина Карева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Хляб от лимец, който ухае на традиция"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагате брашното, сол на вкус, семена, яйцата, зехтина, балсамовия оцет и киселото мляко, в което сте разбъркали содата.

Разбъркайте с лъжица.

За да оформите хлебното тесто поръсете бяло брашно.

Пече пълнозърнестия хляб на 180°C 30-40 мин.

Пробвайте с клечка или нож.

Ако нищо не се полепи значи мекият хляб от лимец е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: