Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Салата от замразени миди със зелен лук

Салата от замразени миди със зелен лук

Салата от замразени миди със зелен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 600 г замразени или сърцевина 250 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз
  • копър
  • сол - на вкус
  • сок от лимон - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате сурови миди, първо ги сварете в тенджера с вода, после отцедете и почистете от черупките.

Ако се сварени и замразени, се размразяват добре, като се премахва излишната течност.

Приготвя се дресинг в купа, като се смесват зехтин, лимонов сок, сол, нарязан ситно пресен лук, магданоз и по желание копър.

Разбърква се добре и заливаме сварените миди с марината.

Ако искате, може да поднесете в отделни купа дресинг и мидена салата, всеки да си топи колкото си иска, на аз предпочитам да ги смеся.

Тази салата от замразени миди със зелен лук е чудесно мезе, бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: