Табуле с кускус, левурда и майорана

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
857
2
05/05/2020
"Правим крачка към разнообразието със салата табуле с кускус, левурда и майорана "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За варивото
  • кускус - 150 г
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • шарлан - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • За салатата
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • пресен лук - ½ връзка
  • левурда - 5 листа
  • джоджен - 3 стръка, пресен (листа)
  • майорана - 2 - 3 свежи стръка
  • домати - 1 - 2 бр. малки
  • зехтин - 1 с.л. (или шарлан)
  • лимонов сок - около 2 с.л., прясно изцеден
  • хималайска сол - ½ ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 150 грама кускус с хималайска сол, смлян черен пипер и шарлан в 2-3 ч.ч. вода. След това го отцеждаме в гевгир и изплакваме с разбъркване под течаща студена вода.

Изсипваме стегнатия и хубаво отцеден кускус в дълбока купа.

Към него прибавяме свежо набраните от градината зеленини (измити и нарязани на ситно) - половин връзка магданоз без дръжките, 5 листа левурда (или няколко пера пресен чесън), ½ връзка пресен лук, листата от 3 пресни стръка джоджен и 2-3 свежи стръка майорана. Сипваме и нарязаните на ситно домати.

Овкусяваме с 1 супена лъжица зехтин (или шарлан), около 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок, ½ ч.л. хималайска сол на вкус и 1-2 щипки смлян черен пипер.

Разбъркваме салатата Табуле и свежа поднасяме по желание оформена като купол, украсена с магданоз и майорана.

Освежаващо предложение за един лек вегетариански обяд през топлите дни - Салата Табуле с кускус, левурда и майорана!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар