Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща яхния с майорана

Леща яхния с майорана

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Леща яхния с майорана
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И друг път сте хапвали леща, но с майорана е най-вкусна и ароматна. Дайте лайк, ако и вие сте съгласни"

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • зелен лук - 6 - 7 стръка
  • картофи - 1 бр. голям
  • чесън - 3 скилидки
  • майорана - 3 - 4 връхчета
  • лютеница - 2 с.л. (доматено пюре)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата.

В нагорещено олио запържваме нарязаните на ситно зелен лук и чесъна, добавяме червения пипер и запържваме за кратко. Слагаме лещата и заливаме с гореща вода - около 2 литра.

Добавяме и нарязания картоф на кубчета, подправяме със солта, черния пипер, чубрицата и лютеницата.

Когато лещата се свари - след около 35-40 минути правим кашичка от брашното (желателно е да е препечено, така има по-наситени аромат и вкус) и малко вода, която добавяме към яденето.

Тогава прибавяме и нарязаната на ситно майорана и варим 2-3 минути до сгъстяване.

По желание, при сервиране, може да поръсим с прясна майорана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: