Мариновани патладжани за бърза консумация

06/05/2020
"Това са патладжани за бърза консумация - просто защото са толкова вкусни, че не можеш да ги оставиш в чинията дълго време "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 070
  • Преглеждания за месеца643
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • захар - щипка
  • сол
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и го нарежете на колелца.

Посолете и оставете да се отцеди от горчивия сок.

Загрейте тиган с олио и изпържете патладжаните, колко да омекнат.

Извадете върху кухненска хартия пържените патладжани, за да попие излишната мазнина.

Смесете олиото, оцета, солта и чесъна (предварително пресован през преса за чесън). Разбъркайте добре.

Сложете ред патладжани, магданоз и масло от маринатата и отново патладжани - до изчерпване на количествата.

Затворете маринованите патладжани и оставете в хладилника за един час.

Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар