Начин на приготвяне
Много лесна рецепта за шоколадов крем, която не изисква особена термична обработка.
Започваме, като на водна баня разтопим шоколадовия кувертюр заедно с кравето масло. Ако нямате такъв, може да използвате натурален шоколад с високо съдържание на какао.
А ако пък предпочитате, дори и млечен шоколад би заместил идеално кувертюра. В този случай обаче не слагайте допълнително захар, защото ще стане прекалено сладко.
След като разтопите сместа, я оставете настрани да се охлади.
Добре би било да я разбърквате от време на време.
В миксер разбийте крема сиренето и захарта. На тънка струйка внимателно добавете и вече охладения шоколад.
В друг съд разбийте и сметаната на пяна. Щом пяната стане достатъчно гъста, изключете миксера. Към тази смес добавете и шоколадовата такава, но разбърквайте много винително само със силиконава или дървена лъжица.
Не бъркайте енергично или с миксер, за да не спадне пухкавата сметана.
Разпределете шоколадовия крем без варене с подходящи десертни купички и приберете в хладилника, да се охладят преди да ги сервирате.