Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена риба с медено-горчичена глазура

Печена риба с медено-горчичена глазура

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Печена риба с медено-горчичена глазура
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Печената риба с тази глазура има неустоим вкус, който може да покори всяко небце"

Необходими Продукти

  • бял амур - 800 г, филе
  • сол
  • бял пипер - на вкус
  • за маринатата
  • зехтин - 6 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лайм - 2 бр., сока и кората на цитрусите
  • девисил - 1 ч.л., изсушена подправка
  • естрагон - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме филето бял амур от ципи и остатъчни кости с пинцета и нарязваме на порции.

Подсушаваме добре и овкусяваме със сол и бял пипер.

Маринатата приготвяме, като смесим зехтина, горчицата и меда и разбъркаме добре.

Прибавяме сока и кората на цитрусовите плодове.

Поставяме рибата в маринатата и покриваме със стреч фолио.

Оставяме я в хладилник за 12 часа.

Преди термичната обработка рибата трябва да е със стайна температура.

Нагряваме оребрен тефлонов тиган.

Маринатата поставяме в купичка и с клончето естрагон намазваме рибата при запичането ѝ.

Първо запичаме с кожата надолу до златиста коричка, след което обръщаме рибните филета внимателно от другата страна.

Поднасяме печената риба топла, гарнирани със свежа зелена салата, лимонов сок.

Печената риба с медено-горчичена глазура върви със студено пиво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: