Начин на приготвяне
Почистваме филето бял амур от ципи и остатъчни кости с пинцета и нарязваме на порции.
Подсушаваме добре и овкусяваме със сол и бял пипер.
Маринатата приготвяме, като смесим зехтина, горчицата и меда и разбъркаме добре.
Прибавяме сока и кората на цитрусовите плодове.
Поставяме рибата в маринатата и покриваме със стреч фолио.
Оставяме я в хладилник за 12 часа.
Преди термичната обработка рибата трябва да е със стайна температура.
Нагряваме оребрен тефлонов тиган.
Маринатата поставяме в купичка и с клончето естрагон намазваме рибата при запичането ѝ.
Първо запичаме с кожата надолу до златиста коричка, след което обръщаме рибните филета внимателно от другата страна.
Поднасяме печената риба топла, гарнирани със свежа зелена салата, лимонов сок.
Печената риба с медено-горчичена глазура върви със студено пиво.