Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за лесния и вкусен кекс за следобедно кафе е подготовката на течната смес.
Разбивате много добре захарта с яйцата с миксер или тел за разбиване, след това добавяте киселото мляко, в което сте разбъркали содата, и отново разбърквате. Добавяте олиото и ванилията и отново разбърквате.
Пресявате брашното заедно с бакпулвера и малко по малко при непрекъснато разбиване го добавяте към течната смес и разбивате до получаване на гладка смес.
Намазвате формата за кекс с олио и изсипвате сместа, като оставате 1 к.ч. от нея, в която добавяте какаото, за да я оцветите.
Изсипете какаовата смес равномерно върху ваниловата.
Печете лесния кекс в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, като проверявате дали е изпечен с клечка за зъби.
Ако излезе суха, кексът за кафе е готов.
След като изстине, поръсвате кекса с пудра захар.
Източник: Радина Жекова - Кулинарна мрежа