Начин на приготвяне
Приготвяне на бисквитите :
Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. След това се прибавят останалите продукти без брашното. Разбърква се хубаво. Накрая се добавя и брашното.
Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се разточва на тънка кора и от него се изрязват домашните бисквити. Редят се в тава, която е набрашнена или е застлана с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса за около 10 - 15 минути.
След като са готови бисквитите за бисквитена торта, се оставят да изстинат хубаво.
Приготвяне на пудинга:
Пудингът се смесва със захарта. Към тях се прибавя 100 мл прясно мляко и се разбърква до получаването на еднородна смес.
Останалото мляко се сипва в тенджера и се слага на котлона да заври. След като заври, се сипва разбитата смес на тънка струя при непрекъснато бъркане.
Продължава да се бърка, докато ваниловият пудинг не се сгъсти.
В пододящ съд се редуват бисквити, ванилов пудинг. Завършва домашната бисквитена торта с пудинг.
Отгоре поръси бисквитената торта с ванилов пудинг с кокосови стърготини и направи украса от фондан.
Коментари