Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с доматен сос и гъби

Свински пържоли с доматен сос и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Свински пържоли с доматен сос и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесна рецепта за вкусна вечеря - свински пържоли с доматен сос"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • домати - 4 бр. цели от консерва
  • доматено пюре - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • гъби - 150 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • зехтин
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци. Сложете го в тиган със загрят зехтин.

Добавете дафиновия лист и нарязаните на филийки гъби.

Излейте чашка топла вода, посолете и захлупете съда.

Задушете зеленчуците 10 мин.

Докато се задушават, изпечете свинските пържоли на грил тиган.

Прибавете ги при лука и гъбите, сложете целите домати, доматеното пюре, щипка захар и зърната черен пипер.

Налейте чашка топла вода. Захлупете съда и гответе свинските пържоли с доматен сос и гъби, докато ястието остане на мазнина.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: