Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински бузи с доматен сос

Свински бузи с доматен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински бузи с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг бузи
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 стрък
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • мащерка - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • черен пипер
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистените бузи и ги подсушете. Нарежете ги на парчета и ги поръсете с черен пипер и сол.

Загрейте маслото в тиган и сложете бузите. Гответе, докато месото се позачерви от всички страни. Поръсете с подправки, след което отстранете бузите от съда.

Нарежете морковите и лука на дребно и ги задушете в мазнината. Добавете виното, доматите и месото.

Оставете да къкри няколко минути и отдръпнете тигана от огъня. Прехвърлете яденето в огнеупорен съд и печете на 180 градуса още час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: