Начин на приготвяне
Челядинките се накисват във вода и добре се измиват. Слагат се в блендер.
Двата вида лук се почистват и добавят в блендера. Едното яйце се чуква. Цялата смес се блендира.
В по-голяма купа се изсипва сместа. Добавя се каймата. Добре се разбърква сместа. Добавят се брашното и сол.
По-ваша преценка може да добавите повече брашно. Отново се разбърква добре.
Второто яйце се измива. Вари се в подсолена вода около 8 минути след завиране на водата. Когато се свари, се изстудява със студена вода и се обелва. Нарязва се на 6 триъгълни парчета.
Морковът се измива и нарязва на ленти по дължина. Слагат се в тенджера и се варят до омекване.
Киселецът се измива добре. Кашкавалът се нарязва на лентички.
Киселите краставички се нарязват на 4 ленти.
Подготвя се малка намазнена тавичка. Слага се 1/4 от каймата. Нареждат се парче морков, 2 парчета кисели краставички, яйца, кашкавал. Слага се киселец и се захлупва с 2/4 каймяна смес. Оформя се руло от кайма.
Същото се повтаря с останалите продукти. Получават се 2 гъбени рулца с кайма.
Солените рула се пекат за около 40 минути. Сервират се със свежа салата.