Гъбени рулца с кайма

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Гъбени рулца с кайма
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • челядинки - 150 г
  • лук - 1/2 глава
  • зелен лук - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • моркови - 1/2 бр.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • киселец - 5 листчета
  • кашкавал - 50 г
  • прясна салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Челядинките се накисват във вода и добре се измиват. Слагат се в блендер.

Двата вида лук се почистват и добавят в блендера. Едното яйце се чуква. Цялата смес се блендира.

В по-голяма купа се изсипва сместа. Добавя се каймата. Добре се разбърква сместа. Добавят се брашното и сол.

По-ваша преценка може да добавите повече брашно. Отново се разбърква добре.

Второто яйце се измива. Вари се в подсолена вода около 8 минути след завиране на водата. Когато се свари, се изстудява със студена вода и се обелва. Нарязва се на 6 триъгълни парчета.

Морковът се измива и нарязва на ленти по дължина. Слагат се в тенджера и се варят до омекване.

Киселецът се измива добре. Кашкавалът се нарязва на лентички.

Киселите краставички се нарязват на 4 ленти.

Подготвя се малка намазнена тавичка. Слага се 1/4 от каймата. Нареждат се парче морков, 2 парчета кисели краставички, яйца, кашкавал. Слага се киселец и се захлупва с 2/4 каймяна смес. Оформя се руло от кайма.

Същото се повтаря с останалите продукти. Получават се 2 гъбени рулца с кайма.

Солените рула се пекат за около 40 минути. Сервират се със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: