Гъбени сармички

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59327123303
Гъбени сармички1 / 2
22/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Заповядайте на обяд - приготвили сме уникално вкусни гъбени сармички - вкусни и веган"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • лук - 4 глави
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета
  • олио - 1 ч.ч.
  • лозови листа
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, настържете моркова и ги задушете в олиото. След това нарежете гъбите на ситно и ги добавете.

Задушете още около 15 минути. Когато са готови, добавете около 1 ч.ч. гореща вода и прибавете ориза и вегетата. Оставете на котлона и разбърквайте докато оризът поеме водата.

След това овкусете със солта и магданоза. Напълнете сармичките и ги наредете в тенджера.

Сложете върху тях чиния, която да ги притиска. Залейте с вода и варете на слаб огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: