Пресни картофи по селски с бира

07/05/2020
"Кой е казал, че бирата трябва да присъства само при приготвянето на картофките - ние си взимаме още една допълнително "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 389
  • Преглеждания за месеца766
  • Преглеждания за седмицата766
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • картофи - около 1 кг
  • галета - 50 г
  • риган - 1 ч.л. сух
  • чесън на прах - към 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • бира - 150 мл
  • копър - свеж за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези перфектни картофи за мезе почистете картофите измийте ги и ги нарежете на едри кубчета.

Сложете ги в подходяща тавичка за печене.

В купа смесете сухите подправки, добавете и галетата.

Налеѝте бирата и зехтина. Разбъркайте и полейте картофите. Добавете омекотеното масло и разбъркайте.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до получаването на приятна златиста коричка на любимите печени картофи.

Сервирайте пресните картофи по селски с бира топли, поръсени със ситно нарязан свеж копър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Да, много е вкусно! Благодаря!
0
0
Georgievaiv
Georgievaiv
07.05.2020 15:49
Да си оближеш пръстите! Много вкусни!
0
0