Хляб с масло и кисело мляко

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
918
174
569
1
07/05/2020
"Хрупкав хляб с масло и кисело мляко, ароматът му се усеща още от вратата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 232
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата249
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете водата на стайна температура, маята и захарта. Маята не се оставя да шупне.

Към тях добавете киселото мляко, пресятото брашно, солта и маслото.

Маслото трябва да е нарязно на тънки парчета.

Месете до получаване на хубаво и меко тесто, като при необходимост добавете малко брашно. Покрийте и оставете за 30 минути.

Отпочиналото тесто, без да го го премесвате, оформете по желание и оставете да почине в съда, в който ще печете за още 30 мин.

Загрейте фурната на 180°C.

Преди да сложите селския хляб, го намажете с вода.

На дъното на фурната сложете съд с вода.

Печете хляба с масло и кисело мляко до суха клечка - около 40 мин.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар