gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с масло и кисело мляко

Хляб с масло и кисело мляко

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2172k1
Хляб с масло и кисело мляко
Снимка: Ваня Величкова
1 / 6
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хрупкав хляб с масло и кисело мляко, ароматът му се усеща още от вратата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете водата на стайна температура, маята и захарта. Маята не се оставя да шупне.

Към тях добавете киселото мляко, пресятото брашно, солта и маслото.

Маслото трябва да е нарязно на тънки парчета.

Месете до получаване на хубаво и меко тесто, като при необходимост добавете малко брашно. Покрийте и оставете за 30 минути.

Отпочиналото тесто, без да го го премесвате, оформете по желание и оставете да почине в съда, в който ще печете за още 30 мин.

Загрейте фурната на 180°C.

Преди да сложите селския хляб, го намажете с вода.

На дъното на фурната сложете съд с вода.

Печете хляба с масло и кисело мляко до суха клечка - около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: