Начин на приготвяне
1. Обелваме и старателно измиваме всички картофи.
2. Нарязваме ги на кубченца и ги сипваме в средно по размер тавичка.
3. Прибавяме на ситно нарязаната скилидка чесън и подправяме с хималайска фина сол, кимион, сушени и стрити: босилек, естрагон, салвия, мащерка, риган.
4. Разбъркваме всичко заедно със зехтин (или шарлан – нерафинирано слънчогледово масло).
5. Наливаме малко водичка по дъното на тавата, така че да не покрива картофите, а да стига до половината им височина.
6. Печем картофите на фурна на 250 градуса за около 35 минути - до омекване на картофките и запичане до златиста коричка.
Поднасяме билковите печени картофи топли и ароматни, по желание с домашен чеснов сос или млечна салата!
Чудно Вкусно с тези диетични печени картофи с билки!