Начин на приготвяне
Разбийте с вилица 2 яйца с малко сол.
Прибавете към тях изварата, сухи подправки по желание и бакпулвера.
Разбъркайте добре.
Нарежете топеното сирене на дребни кубчета и добавете и него. Може да го замените с кашкавал или краве сирене.
Накрая прибавете брашното от лимец и разбъркайте, колкото да се смесят продуктите.
Получава се гъсто и лепкаво тесто.
Намажете си ръцете с малко олио и разделете тестото на 6 части.
От всяка оформете топче, в центъра на което с пръст направете дупка.
Наредете гевречетата в тава, покрита с хартия за печене.
Нарежете маслото и поставете по малко парче от него в центъра на всяко геврече.
Поръсете с маково семе или други семена според вкуса ви и ги сложете диетични гевречета да се пекат в загрята фурна на 200 °C с вентилатор за 15 минути.