Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко месо с картофи и билки

Печено агнешко месо с картофи и билки

Печено агнешко месо с картофи и билки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4
"Който се е потрудил да приготви печеното агнешко с картофи и билки, той заслужава вашите похвали"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 2 кг
  • пресни картофи - 2 кг дребни
  • мащерка - 2/3 клончета
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 пакет
  • краве масло - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолявате агнешката плешка, намазва се с маслото и се поставя в по дълбока тава.

Покривате с фолио за печене. И слагате в загрята фурна на 160 градуса за 2 часа агнешкото печено.

После добавяте картофите цели и през тридесет минути обливате месото със соса от печенето.

След още два часа печената агнешка плешка е уникално вкусна.

Сервирайте печеното агнешко месо с картофи и билки с любов и любимите ви питиета.

Да Ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: