Начин на приготвяне
За да приготвим чай от ягодови листа, откъсваме от градината свежи пресни 3 бр. големи листа, достатъчни за 3 чаени чаши.
В чайник загряваме вода на котлон и след като закипи, пускаме листата във водата и отдръпваме чайника от котлона за да престои около 5-8 минути. За пречистване на организма е желателно да приемаме чаят възможно най-топъл (но не и горещ) - половин час преди хранене.
Пожелание подслаждаме с домашен мед от радика (от глухарчета, който е подходящ за топлинна обработка) или с кафява захар.
Чаят от ягодови листа е изключително полезен с високи здравословни качества за организма.
През пролетта можем да се насладим на свежестта му, като го приготвяме от пресни листа, а за останалите сезони през годината е добре да си изсушим листа от ягода, за да имаме на разположение през цялата година. Добре е да се прочете литература за билката и за лечебните свойства на чая от ягодови листа.
Чай от ягодови листа – лечебен дар от Природата!