Начин на приготвяне
Слагаме маята в съда с топлото прясно мляко и захарта, за да шупне. В тава сипваме брашното, сол и добавяме шупналата мая и яйцето.
Замесва се меко тесто, което да не лепне. Оставяме го да втаса за 30-40 минути или докато удвои обема си.
Разделя се на топки и всяка топка разточваме на малък овал. Приготвя се плънката като разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал.
Разбъркваме добре. По средата на овалите слагаме плънка, като краищата се прегъват на вътре, за да се получи нещо като лодка.
Нареждат се в тава, намазвам краищата с разбит жълтък и поръсвам със сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25 минути. Вкусотия !
Коментари