Печено пиле със гъби, картофи и чесън

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
35
194
229
120
08/05/2020
"Най-вкусната комбинация - печено пиле с чудна гарнитура и ароматни подправки "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 631
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Пиле

Начин на приготвяне

Леко сварих пилешкото месо, за да икономисам времето за печене.

Отделно в тенджера с олио задуших малко гъбите /едро нарязани/, към тях добавих сол и подправките.

В тава изсипах задушените и подправени гъби, счукания в хаванче чесън, добавих и едро нарязаните картофи и пилето, подправено с подправки на вкус и леко омазнено с олио.

Добавих 1 ч.ч. от бульона, в който е вряло пилешкото месо.

Сложих алуминиево фолио и готвих сочното пиле на фурна около 45 минути.

След това свалих фолиото и допекох до златисто печеното пиле със гъби, картофи и чесън.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Превъзходно!
1
0