Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кексчета с ябълки и моркови

Кексчета с ябълки и моркови

Кексчета с ябълки и моркови5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Поднасяме кексчетата с ябълки и моркови със завидна наслада"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. (250 мл) топла
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • ябълков оцет - 2 ч.л.
  • кафява захар - ½ ч.ч. кристална
  • шарлан - 3 с.л. (слънчогледово масло)
  • рожков - ½ с.л.
  • конопено брашно - ½ с.л.
  • пшенични трици - 1 с.л.
  • овесени ядки - 1 ч.ч. (фини)
  • пълнозърнесто брашно - ½ ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч. (фино)
  • ябълки - ½ ч.ч. настъргана (1 бр. малка)
  • моркови - 1/3 ч.ч. настърган (1 бр.)
  • канела - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошни веган кексчета с ябълки и моркови – много лесни за приготвяне!

В дълбок съд, удобен за разбъркване, сипваме топлата вода и в нея разтваряме содата с ябълковия оцет, който ще ѝ съдейства да шупне. Добавяме кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), брашно от рожков, конопено брашно, пшенични трици и фини овесени ядки.

Оставяме да престои за 5-10 минутки, за да набъбнат малко овесените ядки, като през това време обелваме ябълката и моркова и ги рендосваме. След това към сладката течна смес, разбърквайки с телена бъркалка - прибавяме постепенно сгъстяващите съставки – пълнозърнесто брашно и царевично фино брашно. Към сгъстената смес прибавяме настърганите ябълка и морков и разбъркваме заедно с канелата.

В 12 бр. формички за класически кексчета, които с помощта на силиконова четчица сме намазали с шарлан и след това напудрили с малко брашно – разпределяме по равно сместа. Печем нашите ябълкови кексчета на 180 градуса за около 25 -30 минутки.

Поднасяме по желание поръсени с пудра захар.

Пухкави веган кексчета – с чудесен вкус и аромат!

Здравословна следобедна закуска (с минимално количество захар)!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: