Бананов веган кекс

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
141
1k
405
428
2
11/05/2020
"Бананов веган кекс, с чието забъркване се захващаме веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 284
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • банани - 3 добре узрели
  • растително мляко - 200 мл
  • сироп от агаве - 80 г, мед или кленов сироп
  • орехов тахан - 70 г паста
  • сол - щипка
  • сода за хляб - 1 ч.л. + малко лимонов сок или оцет
  • пълнозърнесто брашно - 170 г от спелта, или др.
  • За крънча
  • ядки - 100г микс + фурми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се блендират с млякото, сиропа от агаве, ореховата паста, солта, лимоновоя сок и содата.*

Получилата се смес изсипете в купа и добавете пълнозърнестото спелтово брашно към нея.

Разбъркайте много добре всичко, така че да получите гладка смес, и изсипете сместа в тавичка покрита с хартия за печене

Поръсете с ядковия крънч (може да сложите каквито ядки обичате, може да пропуснете сушените плодове, и изобщо да го направите точно по ваш вкус), който сте направили. като сте блендирали ядките за кратко в блендер или чопър, така че само да се натрошат леко.

Печете полезния бананов кекс в предварително загрята на 170°С фурна около 45 минути или докато клечка за зъби, забодена по средата, излиза суха.

Извадете от тавичката веган кекса заедно с хартията за печене и оставете да изстине върху решетка.

Може да ползвате и замразени банани за този бананов веган кекс, само ги оставете да се отпуснат леко за 15-20 минути преди да блендирате сместа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар