Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен бананов кекс

Постен бананов кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Постен бананов кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • банани - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1/2 ч.л.
  • локум - 1 кутия
  • ванилия - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 1ч.ч.
  • безалкохолно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте бананите с вилица, добавете безалкохолното и с миксер разбийте до получаването на пухкава смес. В отделен съд разбиваме олиото и захарта, след което внимателно смесваме двете и разбъркваме с дървена лъжица.

Брашното се пресява с бакпулвера, добавят се содата, какаото, и канелата и сухите съставки се прибавят към течната смес, като се бърка на ръка с дървена лъжица, а не с миксер.

Прибавя се ванилията, разбърква се и половината от сместа се изсипва в предварително набрашнена и намазнена форма за кекс. Върху сместа се разпределя нарязания на малки парчета локум и кокосовите стърготини.

Изсипва се и останалата смес. Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 55-60 минути или до суха клечка.

По желание преди поднасяне може да се поръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: