Начин на приготвяне
Бананите се блендират с млякото, сиропа от агаве, ореховата паста, солта, лимоновоя сок и содата.*
Получилата се смес изсипете в купа и добавете пълнозърнестото спелтово брашно към нея.
Разбъркайте много добре всичко, така че да получите гладка смес, и изсипете сместа в тавичка покрита с хартия за печене
Поръсете с ядковия крънч (може да сложите каквито ядки обичате, може да пропуснете сушените плодове, и изобщо да го направите точно по ваш вкус), който сте направили. като сте блендирали ядките за кратко в блендер или чопър, така че само да се натрошат леко.
Печете полезния бананов кекс в предварително загрята на 170°С фурна около 45 минути или докато клечка за зъби, забодена по средата, излиза суха.
Извадете от тавичката веган кекса заедно с хартията за печене и оставете да изстине върху решетка.
Може да ползвате и замразени банани за този бананов веган кекс, само ги оставете да се отпуснат леко за 15-20 минути преди да блендирате сместа.