Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Турски толумбички без масло

Турски толумбички без масло

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Турски толумбички без масло
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Даваме ви рецепта за любимите турски толумбички, възползвайте се"

Необходими Продукти

  • за парено тесто
  • вода - 500 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 300 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • пшеничен грис - 1 с.л.
  • яйца - 4
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 600 г
  • лимони - 1/4 бр.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сироп за толумбички. Водата, заедно със захарта, се вари 10 минути. Изцежда се сокът на лимона и самият лимон се пуска в сиропа. Добавя се щипка сол и се оставя да изстине.

Парено тесто: Във водата се прибавя захарта и се поставя на котлона да заври. Брашното се изсипва във водата наведнъж. Бърка се, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда.

Оставя се леко да се охлади и към него се добавят яйцата едно по-едно, като след всяко яйце сместа се разбърква до усвояване на яйцето.

Накрая се добавят гриса и нишестето. Тестото за толумбички се разбърква много добре.

Поставя се в пош със звездовиден накрайник.

Турските толумбички се пържат в маслена баня, така че за по-голямо удобство олиото се сипва в малка касерола.

След като олиото е загряло, се шприцоват малки тулумбички, които се отрязват с ножица. Пържат се до хубав златист цвят. Изваждат се и веднага се пускат в сиропа. Ваш е изборът колко време ще ги държите в него. Може само да ги оваляте, може да поседят и няколко минути.

Получават се хрупкави и сочни турски толумбички без масло, само с растително олио.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: