Мокър сладкиш

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k323
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Мокър сладкиш
Снимка: Veca
1 / 8
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Сладкиш, който буквално се топи в устата - опитайте и се уверете"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 20 с.л.
  • ванилова захар - 2 бр.
  • прясно мляко - 20 с.л.
  • олио - 20 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • за глазурата
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 7 с.л.
  • ванилова захар - 2 бр.
  • шоколад - 50 г за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, ваниловата захар и бъркайте, докато сместа не стане на пяна.

В подходящ съд сипете брашното, бакпулвера и какаото и ги пресейте.

В разбитата смес добавете олио, прясно мляко и сухите пресяти съставки. Бавно разбъркайте добре на ръка с тел, докато съставките не се смесят.

В тава със среден размер, намазана с олио и поръсена с брашно, прехвърлете сместа за чудния сладкиш.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

Готовия блат извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете настрани да изстине добре.

За глазурата: В тенджера сипете прясното мляко, захарта, ваниловата захар и шоколада за готвене. Сложете на котлона и гответе, докато кипне и шоколадът и захарта не се разтопят.

Нарежете охладения блат на квадратни парчета и залейте с глазурата. Оставете шоколадовият сладкиш да се охлади на стайна температура.

След това сложете в хладилника, охладете добре и сервирайте.

Съвет: Най-добре е да оставите мокрия сладкиш в хладилника за една нощ, тъй като е по-вкусен добре охладен.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: