Начин на приготвяне
Нарежете кашкавала на едри, не по-дебели от сантиметър парчета. Оставете на стайна температура, за да станат меки и сочни след панирането, а не студени и твърди отвътре.
Смесете галетата със сушения копър, чесъна и солта. По желание натрошете в сухата смес и сухите люти чушлета. Количеството на галетата може да е различно според това колко дебела желаете да бъде вашата панировка и дали да е единична или двойна.
Разбийте яйцата с малко сол.
Загрейте олиото на умерен до силен огън - например от 9 степени на котлона 7-ма или 8-ма.
Овалвайте парченцата кашкавал първо в яйце, после галета и повторете, като накрая задължително завършите с галета, така че да се образува плътен слой.
Изпържете до златисто от двете страни и изваждайте готовите панирани кашкавалчета върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.
Поднесете топли, като вкусно мезенце за вашето питие.
Добър апетит с паниран кашкавал без брашно!