Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Паниран хек с царевично брашно и яйце

Паниран хек с царевично брашно и яйце

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Паниран хек с царевично брашно и яйце
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Идеално се комбинира паниран хек с царевично брашно и яйце с лимон и зелена салата."

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг хек
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2
  • сол
  • чер пипер
  • лимони
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата хек се почиства, измива и посолява.

В един плик смесвам царевично брашно и малко сол, черен пипер. Всяка риба слагам в плика и овалвам в сместа с брашно, така ми е по лесно и не цапаме навсякъде с брашното.

След това рибите потапям в разбити яйца с мъничко вода и щипка сол.

Накрая отново в брашно, но това може да се пропусне и направо да се изпържи или изпече.

Обикновено аз пека рибата в тавата на фурната, постлана с хартия за печене.

Подреждам я и отгоре я поръсвам с олио.

Този път я изпържих в сгорещена мазнина.

Идеално се комбинира паниран хек с царевично брашно и яйце с лимон и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: