Начин на приготвяне
За предпочитане е да ползвате пресни зеленчуци, а не замразени или от консерва - отнема малко повече време, но пък китайското ястие става несравнимо по-вкусно!
Първо почистете и нарежете всички зеленчуци - тиквичката, моркова и чушките на лентички, праза на тънки шайбички, гъбите на четвъртинки. Ако нямате шийтаке, печурки също стават.
Обелете и настържете джинджифила на ситно ренде.
Ако уакамето е замразено - извадете го от камерата да се отпусне.
Сложете вода в тенджера да завира за оризовите нудълс.
Загрейте китайското олиото в тиган уок на силна степен. Ако нямате такъв, става и дълбок по-голям тиган, но със сигурност резултатът няма да е същият.
Изсипете вътре първо настъргания джинджифил и разбъркайте с неметална бъркалка.
Добавете последователно праза, морковите, чушките и гъбите, като не спирате да бъркате доста енергично. Затова е важно всички зеленчуци да са подготвени предварително. Накрая сложете тиквичките и уакамето, овкусете със соевия сос.
Оставете да къкри за няколко минути и през това време може да сложите оризовите спагети във водата, ако вече е завряла. Те се сваряват много бързо, буквално за няколко минути. Когато са готови, прецедете и разпределете по чиниите, като оставите отстрани място за рибните филета.
Самите рибни филета аз приготвям на оребрен тиган (по няколко минути от двете страни), но може да ги опечете и във фурната. Овкусявам ги единствено с малко пресен шарен пипер от мелничка и когато ги добавя в чиниите, поливам с пресен лимонов сок.
Накрая остава единствено да добавите от зеленчуците върху спагетите и да сервирате още топли тези фантастични нудълс със зеленчуци и бяла риба по чаша охладено бяло вино.
Добър апетит!