Gotvach.bg»Рецепти»Пържени Спагети»Нудълс с чушки по китайски

Нудълс с чушки по китайски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Нудълс с чушки по китайски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Ето една китайска рецепта за нудълс с чушки, която смятаме, че бихте искали да си запишете"

Необходими Продукти

  • нудълс - 250 г, пшеничени или др.
  • чушки - 120 г зелени, почистени от семките
  • чушки - 120 г червени, почистени от семките
  • кокосово мляко - 400 г от гъстото, тип сметана
  • сусамово олио - 30 г + 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л. или на вкус
  • лайм - 1 бр. сока
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките на фини лентички. Може да използвате и печени, но не прекалено меки чушки.

Пригответе нудълс според указанията на производителя. Обикновено се попарват за 5 минути във вряла вода.

Загрейте сусамовото олио и запържете чушките на силен огън.

Сипете кокосовото мляко, кърито и половината сок от лайм. Оставете да къкри на слаб/умерен огън до сгъстяване.

През това време отцедете азиатските спагети и ги прехвърлете в дълбок тиган, в който предварително сте загрели 1 лъжица сусамово олио, останалия сок от лайм и соевия сос. Запържете за две минутки.

В тигана при спагетите сипете соса от кокосово мляко и чушки и разбъркайте.

След още минута- максимум две, дръпнете от огъня и сервирайте китайското ястие, поръсено със сусам по желание.

Лесно, вкусно и бързо за приготвяне блюдо Нудълс с чушки по китайски.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: