Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета със сос Бешамел на фурна

Пилешки дробчета със сос Бешамел на фурна

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Пилешки дробчета със сос Бешамел на фурна
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето как може да сътворите напълно ново ястие, експериментирайки с пилешки дробчета и сос Бешамел"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • кашкавал - 250 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • За соса
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бял пипер
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и сваряват в подсолена вода до пълно омекване.

След като са готови, се изсипват в тавичка.

В дълбока тенджерка на слаб огън се стопява маслото.

Сваля се от котлона и се добавя по малко брашното.

Връща се на котлона и постепенно се добавя млякото на тънка струйка до получаване на кремообразна смес.

Вари се на слаб огън до получаване на леко гъст сос, като се разбърква постоянно.

Овкусява се с бял пипер, сол и щипка индийско орехче.

С приготвения сос Бешамел се заливат пилешките дробчета.

Отгоре се поръсва с настърганият кашкавал и настърганото топено сирене.

Пилешките дробчета на фурна печете на 160°C за 15-20 мин.

Пилешки дробчета със сос Бешамел на фурна се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: