Начин на приготвяне
Измийте и отцедете нахута много добре за този веган сладкиш.
Сложете го в блендер или чопър заедно с какаото, почистените от костилките фурми, кокосовото мляко и разтопеното кокосово масло.
Блендирайте всичко много добре, ако се налага, използвайте силиконова шпатула, за да обирате залепналата смес от стените на блендера. Трябва да получите гъста шоколадова смес.
Изсипете сместа в купа и добавете смлените орехи. Разбъркайте добре и сложете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
Сложете тавичката във фризера за 1 час или в хладилника за 2-3.
Направете заливката, като разтопите кокосовото масло, добавите меда и какаото и разбъркате.
Може да направите заливка и от разтопен черен шоколад.
Залейте суровото брауни, нарежете на квадратчета и готово.
Дръжте в хладилник вашето шоколадово брауни с нахут и орехи.