Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки флейки

Панирани пилешки флейки

Панирани пилешки флейки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Пренасяме ресторанта вкъщи с тези панирани пилешки флейки"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • марина
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • галета 1 к.ч.
  • брашно 1 к.ч.
  • сусам - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на дълги флейки. Поръсва се със сол и черен пипер.

Смесва се соев сос и горчица и се разбърква.

Овалват се пилешките късчета в марината и оставяме за 30 минути на хладно да се маринова.

В една чиния разбиваме яйцето, във втора сипваме брашно, в трета смесваме галета с 1 ч.л. червен пипер.

Топим първо в брашното, после в яйцето и накрая в галета и сусам.

Пържим в загрято олио от двете страни до златисто и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме панираните хапки с резен лимон!

Бързо, лесно и вкусно !

Поднесете панираните пилешки флейки с чаша бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: