Печени картофи по италиански на фурна
Pečeni krompir na italijanski način
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи по италиански на фурна

Печени картофи по италиански на фурна

Печени картофи по италиански на фурна
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
12/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ех, тия италианци, какъв апетитен начин за приготвяне на печени картофки имали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на дебели пръчици. Сипваме ги в тенджера и ги заливаме с вода, колкото да се покрият.

Кипваме ги за 5 минути и след това ги изваждаме от водата върху хартия да се отцедят.

Сипваме ги в тефлонова голяма тава, посоляваме ги, добавяме зехтина и чесъна, по желание и розмарин на вкус.

Раздрусваме енергично тавата, без да разбъркваме с лъжица.

Печем на 200 градуса около 15 минути.

Веднага след изпичане сипваме картофите на фурна с широка шпатула в чинии и поръсваме обилно с настърган пармезан.

Тези печени картофи по италиански на фурна може да поднесете като предястие или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: