Картофи по италиански

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Картофи по италиански1 / 2
01/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Дайте на един италианец няколко картофа и свобода на въображението и той ще ви приготви истинска кулинарна фиеста в чиния"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 - 12 бр. големи
  • спанак - 1 кг
  • домати - 2 ч.ч. консервирани
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много хубаво измиване картофите. Подреждаме ги в подходяща тавичка и ги изпичаме заедно с кората.

Изпечените картофи издълбаваме с лъжичка (без да ги белим) и ги нареждаме в тенджера, в която сме сипали 2-3 с.л. олио, като отворът трябва да остане от горната страна.

Почистения спанак бланшираме до омекване във вряща подсолена вода, отцеждаме в гевгир и накълцваме на ситно. Добавяме и половината от издълбаното от картофите. Разбъркваме, овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

С така приготвената смес пълним картофите. Остатъка от сместа разпределяме между тях.

Сгорещяваме остатъка от олиото и запържваме за кратко брашното. Добавяме пасираните консервирани домати и оставяме да кипне. Слагаме ким и варим няколко минути до сгъстяване на соса.

Заливаме пълнените картофи с доматения сос и задушаваме ястието на бавено огън около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: