Начин на приготвяне
Много хубаво измиване картофите. Подреждаме ги в подходяща тавичка и ги изпичаме заедно с кората.
Изпечените картофи издълбаваме с лъжичка (без да ги белим) и ги нареждаме в тенджера, в която сме сипали 2-3 с.л. олио, като отворът трябва да остане от горната страна.
Почистения спанак бланшираме до омекване във вряща подсолена вода, отцеждаме в гевгир и накълцваме на ситно. Добавяме и половината от издълбаното от картофите. Разбъркваме, овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
С така приготвената смес пълним картофите. Остатъка от сместа разпределяме между тях.
Сгорещяваме остатъка от олиото и запържваме за кратко брашното. Добавяме пасираните консервирани домати и оставяме да кипне. Слагаме ким и варим няколко минути до сгъстяване на соса.
Заливаме пълнените картофи с доматения сос и задушаваме ястието на бавено огън около 15-20 минути.