Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи по италиански на фурна

Печени картофи по италиански на фурна

Печени картофи по италиански на фурна
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ех, тия италианци, какъв апетитен начин за приготвяне на печени картофки имали"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. - големи
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • чесън - 1 скилидка - счукана
  • пармезан - 2 - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на дебели пръчици. Сипваме ги в тенджера и ги заливаме с вода, колкото да се покрият.

Кипваме ги за 5 минути и след това ги изваждаме от водата върху хартия да се отцедят.

Сипваме ги в тефлонова голяма тава, посоляваме ги, добавяме зехтина и чесъна, по желание и розмарин на вкус.

Раздрусваме енергично тавата, без да разбъркваме с лъжица.

Печем на 200 градуса около 15 минути.

Веднага след изпичане сипваме картофите на фурна с широка шпатула в чинии и поръсваме обилно с настърган пармезан.

Тези печени картофи по италиански на фурна може да поднесете като предястие или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
поредната рецепта в която наръгхахме малко пармензан и я писахме : По италиански
01.12.2021 08:03