Бели гръцки сладки

Бели гръцки сладки

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
184
3k
561
427
12/05/2020
"Някак ни стана празнично, щом ги видяхме тези бели сладки"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разбива заедно със захарта. Прибавя се жълтъкът, като разбиването продължава до еднородност.

Конякът се смесва със содата и се прибавя към маслената смес.

Прибавя се част от брашното, разбърква се. Следват натрошените бадеми и с останалото брашно се замесва меко тесто.

Тестото за белите сладки се разточва с дебелина 1/2 см и се изрязват бадемови сладки с различни форми.

Сладките се пекат в предварително загряла фурна на 180 °C до бледорозово. Гръцките сладки трябва да останат бели.

Още топли белите гръцки сладки се намазват с розовата вода и се поръсват обилно с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар