Лютеничката на баба

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Лютеничката на баба
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
220 мин.
Порции
10 бурканчета
"Мажем си я на филийка по всяко време на денонощието и не ни омръзва"

Необходими Продукти

  • захар - 5 с.л.
  • сол - 3 с.л.
  • олио - 600 мл
  • патладжани - 3 кг
  • доматено пюре - 4 кг
  • моркови - 4 бр. настъргани
  • картофи - 3 - 4 настъргани
  • чушки - 10 кг червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените чушки се изпичат на огнище. Оставят се под капак и след това се обелват. По същия начин се процедира и с патладжаните.

След като се обелят, двата продукта се смилат едро и се комбинират с доматеното пюре. Прибавят се към позапържилите се в мазнина рендосан картоф и морков.

Всичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: