Начин на приготвяне
За да приготвите плънката накълцайте зелето, лука и ги задушете в мазнина, след което добавете и нарязаните магданоз, копър, зелен лук, сол и черен пипер на вкус. Оставете плънката да се охлади.
Ако нямате кефир, използвайте кисело мляко, разредено с прясно мляко или вода. Угасете содата в него, след което започнете да прибавяте постепенно яйцето, маслото и брашното. Замесете хубаво тестото, разделете го на 4 топки. Всяка разточете максимално най-тънко върху набрашнен плот и я намажете с олио.
Разпределете обилно от плънката и навивайте листите на руло, след което на охлюв в намазнената тава. Зелникът се маже отгоре с равни части олио и кисело мляко. Пече до готовност, след което се намазва с разтопено краве масло и се увива в кърпа да се задуши.