Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 100 мл хладка вода, заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставяме да кипне.
Пресяваме брашното, добавяме солта, счукваме двете яйца, маята и останалата вода. Месим меко тесто, което оставяме да втаса, за да удвои обема си.
Когато тестото втаса, го разделяме на топки, които оформяме с помощта на олио. Разтягаме ги, като за мекици и слагаме в средата им натрошено сирене и малко масло.
Загръщаме краищата и ги поставяме в намаслена тава. Оставяме ги за още 40 минути.
Разбиваме двете яйца със ситно натрошеното сирене и ги разбъркваме добре. С тази смес поливаме милинките.
Печем на 180 градуса. Когато са готови, ги пръскаме леко с вода и покриваме с кърпа, за да омекнат.
Коментари