Руло от тиквички с майонеза и шунка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
992
14/05/2020
"Докато се наслаждаваме на соленото руло от тиквички, се чува само шумът от приборите - случайност? "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 109
  • Преглеждания за месеца3108
  • Преглеждания за седмицата612
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 кг (5 бр.)
  • яйца - 2 бр. размер М
  • копър - половин връзка
  • пресен лук - една връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За плънката
  • майонеза - 200 г
  • шунка - 200 г кръгла слайс
  • кашкавал - 50 г за поръсване /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това любимо солено руло обелете тиквичките (може и да не ги белите) и ги настържете на ренде в купа.

Добавете няколко щипки сол и ги оставете за половин час да пуснат вода. След това ги изстискайте много добре.

В подходящ съд сложете вече изстисканите тиквички, прибавете яйца, копър, лук, брашно, сол и черен пипер.

Изсипете сместа върху правоъгълна тава с хартия за печене.

Печете рулото на 180 градуса за около 15-20 минути или до готовност.

Блатът трябва да е мек, не го прегаряйте и не позволявайте да се втвърди.

Още докато е топъл, поставете блата с хартията върху навлажнена кърпа.

Намажете с майонеза и наредете шунка. С помощта на хартията и кърпата завийте стегнато руло от тиквички.

По желание поръсете с кашкавал и го върнете обратно във фурната, както направих аз. Пека само на горен реотан, за да се зачерви кашкавалът.

Оставете рулото от тиквички с майонеза и шунка да престои в хладилник за поне един час.

Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

Забележка: Рецептите с тиквички са винаги вкусни и предпочитани, затова бихме ви препоръчали и някои от другите ни рецепти за тиквички като супа от тиквички, тиквички на фурна, тиквички по гръцки, мусака от тиквички и вкусни пълнени тиквички.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
14.05.2020 15:52
Много хубава рецепта! Браво!
0
0