Начин на приготвяне
Почистваме и настъргваме тиквичките на едро и ги сипваме във гевгир. Посоляваме ги и оставяме да се отцеждат 2 часа. От време на време изстискваме сока с ръце.
Моите тиквички пуснаха много сок, затова се наложи няколко пъти да изстисквам сока от тях.
След като сме сигурни, че тиквичките вече не пускат сок, ги прехвърляме в голяма купа.
Нарязваме пресния лук на ситно и го добавяме в купата. Прибавяме и яйцата. Овкусяваме с чубрица, черен пипер и копър. Брашното, галетата и бакпулвера добавяме също и объркаме много добре, като гледаме да се получи гъста и неводниста смес.
Изсипваме сместа в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене, като разпределяме сместа равномерно.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. Трябва да внимаваме да не препечем блата, трябва да е мек, за да може да се навие лесно.
Навлажняваме кърпа и я разпъваме върху плота. Готовия блат поставяме върху кърпата, като още не махаме хартията. Навиваме на руло и оставяме няколко минути, за да изстине.
След като изстине, внимателно развиваме соленото руло, обръщаме го и премахваме хартията. Намазваме обилно с Филаделфия, подреждаме шунката и топеното сирене.
Навиваме рулото от тиквички и го поръсваме с кашкавал. Връщаме го в тавата и го запичаме още малко, докато кашкавалът хване златиста коричка.
Руло от тиквички с Филаделфия и шунка може да се сервира топло или студено в зависимост как го предпочитате. Отнема време, но си заслужава! :)