Начин на приготвяне
За приготвянето на печената скумрия започнете с почистване на рибата. Отстранете вътрешностите и главите. Измийте я много добре под течаща вода. Нарежете скумрията на подходящи парчета.
Почистете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в тава, полейте с олиото и включете фурната.
След като лукът се задуши, наредете рибните парчета, предварително овкусени със сол. Запечете още 3-4 минути.
Разредете доматеното пюре с 1/2 ч.ч. вода и прибавете в тавата. Добавете нарязаните кисели краставички, боба от консерва и сушените подправки за риба.
Гответе рибното ястие до готовност на скумрията - кафеникаво-златист загар.
Скумрия с боб на фурна - уникално вкусно ястие.
Добър апетит с тази изумително апетитна печена риба с боб!
Коментари