Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили със спанак

Фусили със спанак

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фусили със спанак1 / 2
17/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фусили - 250 г
  • спанак - 300 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 30 г
  • къри - 1 ч.л.
  • пармезан - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се реже на ситно и се запържва в половината масло, заедно с пасирания чесън.

Прибавят се орехите, солта и черният пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката.

Отцежда се и се добавя към спанака. Задушава се за няколко минути и се добавя останалото масло. Разбърква се добре.

Овкусява се с кърито и се поръсва със сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: