Нахут със спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Нахут със спанак
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотно е, а вие защо още се бавите и не сте го опитали"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • нахут - 1 консерва
  • елда - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - млян
  • кимион
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства и накъсва.

Лукът и морковът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Запържват се в сгорещено олио, заедно с кимион.

Добавя се спанакът и се задушава, докато намали обема си.

Налива се вода и когато заври, се прибавя измитата елда. Като омекне елдада, се прибавя нахутът.

Ястието се подправя с черен пипер и сол. Разбърква се и се оставя още малко да поври, до пълна готовност на елдата.

При сервирането може да се капне малко лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Обичам много ястия с нахут, и ястия със спанак. Никога не съм се сещала да сложа чесън, защото слагам джоджан, като подправка за спанак. Вкусни са ястията и от двата вида. Ще пробвам някой път да добавя и чесън.
01.05.2020 19:32
2